Луцерн – Мирен град на Европа (Швајцарија)

капела мост (Kapellbrücke), извор: јагода-веб-
 

  Луцерн Луцерн или, е стар град исполнет со сите видови на природни убавини. Опкружен со планини со вечен снег и да стане светска класа туристичка дестинација. Луцерн е само еден мал град во централна Швајцарија, но Луцерн е транзитна град за туристите кои доаѓаат во Швајцарија. Клучни зборови: swiss damai

Прочитај повеќе

Сена реката Круз (Париз) – Romantic Experience

Seine River
 

  Париз не може да се одвои од реката што го дели овој град, реката Сена. Seine River is a long and very beautiful river that become one of the most visited tourist destination in the country. you can sit at cafes near the river or if you have more money you can enjoy scenery of seine river in more

Прочитај повеќе

Franklin RiverBest Water Rafting Spot in The World

Franklin River - Hard to conquered rafting area
 

  Реката Френклин е многу атрактивни природни туристичка дестинација во пустината Тасманија Површина на светското наследство, Австралија. Franklin River name taken from the name of ex governor who named Sir John Franklin, he is credited for developing this region’s natural attractions.

Прочитај повеќе