Две систем Очи – Неверојатни Поплавени пештерата (Мексико)

Систем ДОС Ojos Мексико
 

  Мексико има многу exotictourist атракции кои не можат да се најдат на друго место во светот, покрај пештерата на ластовиците, Исто така има систем Мексико Dos Ojos. Sistema Dos Ojos е еден од најубавите туристички места кои се појавија на Земјата. Sistema Dos Ojos е толку познат нуркање место, не само во Мексико, но исто така и во светот. во системот

Прочитај повеќе

Dambulla (Шри Ланка) – TEMPLES INSIDE CAVES

Dambulla's Budha Statues
 

  Dambulla не е како и обично се качи поради тоа што има пештери со храмови во. Dambulla Cave Temple also known as the Golden Temple of Dambulla is one of the UNESCO World Heritage site in Sri Lanka. The site is located 148 km east of Colombo. This place is the biggest and the best-preserved cave temple in Sri Lanka. There are more

Прочитај повеќе

KHAO LUANG CAVE (Тајланд) – And It’s Amazing Temple

Picture of Khao Luang Cave
 

  Khao Luang CaveThailand is one of the most favorite tourist destinations in the world. In this country there are many interesting attractions to visit. One of them Tham Khao Luang Cave located in Phetchabury. Phetchabury region is a region which rich in natural and cultural attractions, here there is a cave named Tham Khao Luang that very

Прочитај повеќе

LANGJOKULL мраз пештера

Langjökull
 

  Langjökull – Исланд, земја која често се нарекува земјата на мраз е земја која се граничи со Атлантскиот Океан. Many attractions you can explore when you are visiting the country, One of the best is Langjokull glacier. Langjokull glacier means long glacier in local language. Langjokull glacier has a length of 50km and width of 15-20km. Only

Прочитај повеќе

REED ФЛЕЈТА CAVE – MAJESTIC пештера во Guilin (КИНА)

Рид флејта пештерата на Guilin
 

  China country is so famous throughout the world for its magnificent building the Great Wall of China, кои обично стануваат главна туристичка дестинација за странските туристи. Но, дали знаете ако Кина има многу други природни атракции кои не се помалку интересни се со голем ѕид ?. One of them is the Reed Flute Cave. Клучни зборови: deskripsi reed

Прочитај повеќе
1 2 3 4