Casa Batlló, Неверојатната ремек-дело за архитектура

Casa Batlló - убава Екстериер
 

  You cannot say that you have visited Barcelona if you do not visit Casa Batllo. Првото нешто што ќе ја доживее во моментот кога ќе дојде до тоа место е долга редица надвор од зградата. Значи каков вид на место тоа е? Се наоѓа во срцето на Барселона, тоа е познатиот зграда дизајнирана од страна на Антони Гауди. Gaudi

Прочитај повеќе

кула Кјото – Величенствениот кула во Стариот град

Опсерваторијата соба на кула од Кјото
 

  Every major city definitely has a favorite spot to view the city from a height. Tokyo has its Tokyo Tower and Tokyo-Skytree, Paris has the Eiffel Tower, Jakarta has Monas, итн. These spots usually becomes one of the most favorite tourist destination of the city. As one of the most popular tourist destinations city in Japan, Kyoto is also has

Прочитај повеќе

Истражуваат Смртта во Минг гробници – Кина

Минг гробници света начин
 

  There were 16 emperors of the Ming Dynasty but only 13 emperors buried in Ming Tombs. Zhu Yuanzhang, the founder of the Ming Dynasty are buried in the Xiaoling Tomb in Nanjing, Жу Yunwen вториот императорот на династијата Минг исчезна и никој не знае каде е неговиот гроб, и Жу Qiyu трети императорот на династијата Минг,

Прочитај повеќе

Поминете вашиот одмор во Емирати

Емирати коло (essma.eu)
 

  Дали сте фан на Арсенал? дефинитивно, you are not strange to hear the name of Emirates Stadium. Тој е дом на стадионот на фудбалскиот клуб кој има наслов "топџиите", Арсенал. Се наоѓа во Лондон токму во Halloway, this football stadium becomes the three-largest stadium in United Kingdom after Wembley and Old Trafford stadium. It is officially opened in

Прочитај повеќе
1 2 3 22